Suurin osa yrityksistä kamppailee markkinoinnin tuloksellisuuden kanssa, mutta samaan aikaan strategia ja tavoitteet loistavat poissaolollaan. Mistä elementeistä toimiva markkinointistrategia sitten koostuu? Pohdimme asiaa tässä artikkelissa ja esittelemme markkinoinnissa käyttämämme demand generation -strategian.


Yksittäisistä kampanjoista systemaattiseen tekemiseen

Demand generation eli lyhyemmin demand gen on yksinkertaisuudessaan kysynnän luomista. Demand gen ajattelee markkinointia kokonaisuutena ja tuo muutoksen paitsi markkinoinnilliseen, myös myynnilliseen ajattelutapaan.

Demand gen käsittää kaiken toiminnan, jolla pyrit lisäämään tietoisuutta tuotettasi tai palveluasi kohtaan. Demand gen -strategian perimmäinen tavoite on ennustettavan ja liiketoimintaa kasvattavan myyntiputken luominen. Asiakkaasi ja hänen tarpeidensa ymmärtäminen on kaiken perusta – mitä paremmin tunnet hänen odotuksensa, tarpeensa ja kipupisteensä, sitä parempia tuloksia voit saavuttaa.

Demand gen sopii erityisesti yrityksille, joilla on entuudestaan myyntitiimi sekä kokemusta markkinoinnin tekemisestä. Tavoitteet on jo määritelty, mutta markkinointiin kaivataan selkeää, kokonaisvaltaista strategiaa yksittäisten kampanjoiden sijaan.

Demand gen -ajattelulla varmistat markkinoinnin tehokkuuden

Kaikki haluavat, että markkinointi on tehokasta ja asetetut tavoitteet saavutetaan – tai mielellään jopa ylitetään. Markkinoinnin tehokkuutta haastaa kuitenkin useampikin seikka:

  • ostajista on tullut vaativampia
  • ostajien odotukset ovat kasvaneet
  • ostamisen harkintavaihe on pidentynyt.

Asiakkaan ostopolun harkintavaihe on yhä pidempi ja pidempi, minkä vuoksi demand gen pyrkii lyhentämään myyntisykliä. Demand gen -strategiassa halutaan toisaalta myös tunnistaa juuri harkintavaiheessa olevat ostajat ja pitää heihin yhteyttä.

Ostajista tulee jatkuvasti vaativampia ja heidän odotuksensa saatavilla olevista sisällöistä, tuotteista ja palveluista kasvavat jatkuvasti. Tämä saattaakin kohdistua suoraan markkinoinnin suorituspaineisiin, kun halutaan selvittää markkinoinnin vaikutus liikevaihtoon.

Haluatko syventyä aiheeseen tarkemmin?

Demand generation on aihe, jota ei voi kaikessa laajuudessaan tiivistää blogiartikkeliin. Sen vuoksi kokosimme demand genistä eBookin, jossa käsittelemme demand genin perusteet ja sen erot lead generationiin sekä syvennymme seitsemään osa-alueeseen, jotka ovat yhdessä koko strategian kantava voima.

Pääset lataamaan eBookin syöttämällä alle sähköpostiosoitteesi ja klikkaamalla sähköpostiisi saapuvaa latauslinkkiä. Jos sinusta eBookin luettuasi tuntuu, että yrityksesi kannattaisi aloittaa kysyntästrategian luominen, ota meihin yhteyttä – saavutetaan tavoitteesi markkinoinnissa yhdessä.


Piditkö artikkelista? Kerro kaverille

Haluatko asiantuntevan kumppanin markkinoinnin suunnitteluun ja toteuttamiseen?

Aiheeseen liittyvää tietoa

B2B-markkinoinnin painopisteet muuttuvat – päivitä markkinointisi vastaamaan niihin
By

B2B-markkinoinnin painopisteet muuttuvat – päivitä markk

Markkinoinnin jatkuva muutos on syytä ymmärtää myös B2B-markkinoinnin puolella. Menestyäkseen kilpailussa B2B-yritysten täytyy mukautua markkinoiden ja kulutustottumusten muutoksiin ja

Lue lisää
Ajattele teollisuuden sisältömarkkinointi uusiksi
By

Ajattele teollisuuden sisältömarkkinointi uusiksi

Teollisuuden ostopolut ovat ennalta-arvaamattomia, minkä vuoksi teollisuuden digimarkkinointiin on täysin omat sääntönsä. Aihetta tässä artikkelissa avaa Miamin Head of

Lue lisää
Ensimmäiset yhdeksän kuukautta miamilaisena
By

Ensimmäiset yhdeksän kuukautta miamilaisena

Tämä ei ole turhia ylistyssanoja pursuava oodi Miamille, vaan rehellistä pohdintaa tiimin juniorivahvistuksen näkökulmasta. Jos se sisältää hienoja sanoja,

Lue lisää