Pinterest-mainonta on halpaa. Pinterest-mainonta on käyttäjien näkökulmasta toivottua. Mainoksia klikataan enemmän kuin muissa sosiaalisen median kanavissa. Tässä on jo kolme hyvää syytä kiinnostua Pinterestistä mainoskanavana!


Pinterest mainonta-alustana 

Pinterest on vuonna 2010 julkaistu kuvien ja linkkien jakopalvelu, jossa käyttäjät voivat luoda ja ylläpitää esimerkiksi harrastuksiinsa tai johonkin muuhun aihepiiriin liittyviä kokoelmia.

Ensivilkaisulla Pinterestin uutisvirta on näytölle levittyviä, kulmistaan pyöristettyjä ja limittäin asettuvia erikokoisia kuvia. Silmänruokaa, sisustusideoita, meikkiohjeita, muotia, jälkiruokia, treenausvinkkejä tai vaikka lentäviä lehmiä – ihan sen mukaan, mistä käyttäjä on kiinnostunut.

Pinterestiä voi käyttää sekä nettiselaimella että mobiilisovelluksella. Käyttäjäkunta painottuu selkeästi naisiin, joita on yli 60 prosenttia käyttäjistä, mutta miesten osuus kasvaa vuosittain. Maailmanlaajuisesti Pinterestistä on löydettävissä 431 miljoonaa ihmistä, joten puhutaan suuremmasta määrästä kuin Yhdysvalloissa on asukkaita. Vuodelta 2020 koottujen tietojen mukaan Pinterestillä on Suomessa 15–74-vuotiaiden ikäryhmässä 700 000 viikoittaista käyttäjää, mikä tarkoittaa 17 % ikäryhmästä. (Lähde: DNA, Digitaaliset elämäntavat, 2020) 

Pinterestiin voi rekisteröityä Facebook-tunnuksilla, jolloin on todennäköistä, että myös julkaisujen ja mainosten kohdentaminen tapahtuu aluksi Facebookilta välitettyjen tietojen perusteella. Käyttäjä voi itse tehdä feedistään pikkuhiljaa enemmän omia mielenkiinnon kohteita vastaavan tykkäämällä julkaisuista ja poimimalla niitä omiin kokoelmiinsa. 

Pinterestissä pelataan kaikista somekanavista kaikkein vahvimmin kuvilla. Tekstiä ei kuvavirrassa ole näkyvissä ollenkaan, mikäli sitä ei ole lisätty suoraan kuvaan. Kun kuvaa klikataan, tulevat näkyviin kuvan nimi eli otsikko (max. 100 merkkiä) ja mahdolliset lisätiedot (max. 500 merkkiä). 

Pinterest-julkaisu on nimeltään Pin tai suomalaisittain pinni. Myös mainoskampanjat koostuvat näistä Pin-lisäyksistä, joista tehdään liiketoimintatavoitteita tukevia mainosryhmiä ja kampanjoita. 

Pinterest-mainonta on hyvin kuvapainotteista.

Miksi Pinterest-mainonta kannattaa?

Kiinnostavilla brändeillä on mahdollisuus menestyä Pinterestissä orgaanisestikin, mutta kuten muissakin sosiaalisen median kanavissa, hyvin toteutettu mainonta tuo myös Pinterestissä huomattavasti lisää näkyvyyttä. 

Mainostajan kannalta plussaa on se, että koska Pinterest-mainonta on vielä suhteellisen uusi juttu, se on halpaa verrattuna esimerkiksi Facebook- ja Google Ads -mainontaan. 

Pinterestissä mainokset sulautuvat hyvin orgaanisiin eli käyttäjien tekemiin julkaisuihin. Kuvan alla on vain maininta “Mainostaja”, mutta muuten kuvavirran seassa oleva mainos ei eroa muista julkaisuista millään tavalla – ellet sitten itse onnistu tekemään siitä positiivisella tavalla erottuvaa. 

Pinterest on kanavana sen luonteinen, että mainonta on suurelle osalle käyttäjistä jopa toivottua, sillä Pinterestiin nimenomaan tullaan etsimään ideoita ja inspiraatiota. Ihmiset ovat hakemassa tietoa – samaan tapaan kuin Googlessakin – ja siksi mainoksia myös klikataan aktiivisemmin kuin muissa sosiaalisen median kanavissa keskimäärin.

Kenelle Pinterest-mainonta sopii?

Koska Pinterest on erittäin visuaalinen mainospaikka, näyttävillä ja tyylikkäillä tuotteilla on hyvät mahdollisuudet menestyä Pinterest-mainonnassa. Tyypillisesti tällaisia toimialoja ovat muoti, kauneudenhoito, ravintola-ala tai sisustusesineiden valmistus. 

Ei kuitenkaan kannata ohittaa Pinterest-mainontaa mahdottomana vaihtoehtona, vaikka oma tuote tai palvelu ei olisikaan erityisen kuvauksellinen tai esteettisyydellään asiakkaisiin vetoava. Hyvin ideoitu, kohderyhmään iskevä mainoskuva tai taitavasti toteutettu video saa kyllä ansaitsemansa huomion, vaikka itse tuotteen ulkonäkö jäisikin siinä sivurooliin.

Kuvan kiinnostavuudella on joka tapauksessa äärimmäisen ratkaiseva merkitys Pinterestissä, ja siihen kannattaa panostaa erityisen paljon. Kuva saa aikaan kiinnostuksen, joka johtaa klikkaukseen, josta käyttäjä taas voidaan ohjata sivuillesi tutustumaan tuotteisiisi ja yritykseesi paremmin. Jos kuva ei täytä tätä tehtävää, seuraavatkin vaiheet jäävät toteutumatta.

Pinterestin visuaalisuuden vuoksi on myös tärkeää miettiä oman Pinterest-mainonnan visuaalista ilmettä ja sen yhtenäisyyttä. Mistä piirteistä sinun yrityksesi mainokset ovat tunnistettavissa kuvavirrasta? Suunnittelu kannattaa kuitenkin aloittaa ennen kaikkea siitä näkökulmasta, mikä vetoaa Pinterestiä käyttävään unelma-asiakkaaseesi.

Pinterest-mainonta sulautuu luontevasti orgaaniseen kuvavirtaan.

Pinterest-mainonta ja sen toteuttaminen 

Ensimmäinen askel Pinterest-mainonnan aloittamisessa on yritystilin luominen, mikäli sinulla ei vielä sellaista ole. Jotta pystyt seuraamaan mainoksista tulevaa liikennettä sivuillesi, tarvitset myös Pinterest-tagin. Se lisätään koodiin sivustollesi. Tagin ansiosta pystyt paremmin mittaamaan mainostesi tehokkuutta ja sitä, mille sivuille Pinterest-mainontasi kautta tulee kävijöitä.

Kohdentamisen mahdollisuudet ovat Pinterestissä melko samankaltaiset kuin muilla sosiaalisen median alustoilla. Kohdistustyökalut mahdollistavat yleisön tavoittamisen esimerkiksi demografiatietojen, erilaisten aiheiden ja avainsanojen avulla. Käytettävissä on myös automaattinen kohdistus, jossa mainoksia näytetään oletettavasti niistä eniten kiinnostuneille ihmisille.

Käytä myös hyödyksesi Pinterestin analytiikkaa sekä Googlen analytiikkaa mainontasi kehittämisessä ja tulosten seuraamisessa. Pinterestin tietotyökalut antavat mahdollisuuden tutkia tarkasti käyttäjien demografiatietoja, kiinnostuksen kohteita ja käyttäytymistä. Näistä tiedoista on paljon hyötyä sisältöjen kohdentamisessa ja tehokkaampien mainosten suunnittelussa.

Lähde: Pinterest Business

Aloita Pinterest-mainonta kanssamme!

Istutaan yhdessä alas ja mietitään, miten Pinterest-mainonta kannattaisi sinun yrityksesi kohdalla toteuttaa. Tehokas mainonnan kokonaisuus koostuu yleensä useammasta kanavasta.


Piditkö artikkelista? Kerro kaverille

Haluatko asiantuntevan kumppanin markkinoinnin suunnitteluun ja toteuttamiseen?

Aiheeseen liittyvää tietoa

B2B-markkinoinnin painopisteet muuttuvat – päivitä markkinointisi vastaamaan niihin
By

B2B-markkinoinnin painopisteet muuttuvat – päivitä markk

Markkinoinnin jatkuva muutos on syytä ymmärtää myös B2B-markkinoinnin puolella. Menestyäkseen kilpailussa B2B-yritysten täytyy mukautua markkinoiden ja kulutustottumusten muutoksiin ja

Lue lisää
Ajattele teollisuuden sisältömarkkinointi uusiksi
By

Ajattele teollisuuden sisältömarkkinointi uusiksi

Teollisuuden ostopolut ovat ennalta-arvaamattomia, minkä vuoksi teollisuuden digimarkkinointiin on täysin omat sääntönsä. Aihetta tässä artikkelissa avaa Miamin Head of

Lue lisää
Ensimmäiset yhdeksän kuukautta miamilaisena
By

Ensimmäiset yhdeksän kuukautta miamilaisena

Tämä ei ole turhia ylistyssanoja pursuava oodi Miamille, vaan rehellistä pohdintaa tiimin juniorivahvistuksen näkökulmasta. Jos se sisältää hienoja sanoja,

Lue lisää