Älä anna ainakaan tiedon puutteen jarruttaa LinkedIn-mainonnan mahdollisuuksien käyttöön ottamista yrityksessäsi. Tietopakettikin löytyy nyt läheltä: kokosimme nimittäin oppaaksi tärkeimmät perustiedot LinkedIn-mainonnasta ja sen aloittamisesta. Kuten huomaat, opas on ilman lataamista luettavissa sivuillamme, joten hyödynnä sitä kaikin mokomin ja kysy meiltä lisää!

Miksi LinkedIn-mainontaa kannattaa tehdä? 

Jokaisella mainoskanavalla on omat etunsa ja valinta kannattaa aina tehdä omien tavoitteiden pohjalta. Kun haluat tavoittaa mainonnallasi tarkasti tiettyjen ammattiryhmien, koulutusalojen tai yritysten edustajat, LinkedIn on siihen erinomainen alusta. Voit lisätä yrityksesi tunnettuutta oikean kohderyhmän keskuudessa, mutta myös saada tehokkaasti laadukkaita liidejä.

Ilman mainontaa yrityssivut eivät juurikaan saa huomiota LinkedInissä, ja siksi tueksi tarvitaan mainontaa. Mainonnan tehokas toteuttaminen puolestaan vaatii riittävää perehtymistä LinkedInin tarjoamiin mahdollisuuksiin. 

Tähän oppaaseen olemme koonneet LinkedIn-mainostamisesta hyvät perustiedot, joiden pohjalta ymmärrät paremmin, millaisia työkaluja LinkedIn mainosalustana tarjoaa käyttöösi. Toivottavasti oppaasta on sinulle hyötyä – ja me autamme tarvittaessa mielellämme eteenpäin asiassa.

Jos haluat tietää lisää, ota yhteyttä.

Oppaan sisältö:

  • LinkedIn markkinointikanavana
  • Aloitustoimenpiteet
  • Kohderyhmät ja kohdennus
  • Mainosmuodot
  • Mainonnan budjetti
  • Tulosten seuraaminen
  • Mainonnan kehittäminen

LinkedIn mainontakanavana

LinkedIn on Microsoftin omistama verkkoyhteisöpalvelu, joka lanseerattiin vuonna 2003. LinkedInissä aiheet keskittyvät ensisijaisesti työelämään, ammatillisten yhteyksien luomiseen, kouluttautumiseen, työnhakuun ja uran edistämiseen.

LinkedIn kokoaa ammattilaiset ympäri maailman

LinkedIn on alusta asti toiminut rekrytointia edistävänä alustana, mutta sen lisäksi se on saanut yhä enemmän perinteisille sosiaalisen median sivustoille tyypillisiä piirteitä. Käyttäjien ajatukset ovat kuitenkin pääasiassa virittyneitä työelämään, joten maaperä on otollinen B2B-markkinoinnille.

  • LinkedInillä on Suomessa 1,5 miljoonaa käyttäjää. 
  • Vajaa puolet tästä, 720 000 käyttäjää, kuuluu ikäryhmään 25–34-vuotiaat, ja kaikkiaan LinkedIn-käyttäjistä alle 34-vuotiaita on lähes miljoona. Ikäjakauma painottuu siis vahvasti nuoriin aikuisiin. 
  • Ikäryhmässä 35–54-vuotiaat LinkedIn-käyttäjiä on alle 410 000, ja yli 55-vuotiaissa vain alle 60 000. 

Maailmanlaajuisesti LinkedInillä on yli 610 miljoonaa aktiivista käyttäjää. 303 miljoonaa heistä käyttää palvelua kuukausittain, ja heistä 40 % eli noin 100 miljoonaa käyttäjää päivittäin. Jos sama suhteutetaan Suomen LinkedIn-käyttäjämäärään, päivittäin LinkedIniä käyttäviä henkilöitä on noin 230 000. Viikkotasolla vastaava luku on noin 700 000.

LinkedIn-käyttäjät viettävät sivustolla keskimäärin noin 17 minuuttia kuukaudessa. LinkedInin käytön luonne on kuitenkin aktiivista ja tavoitteellista, joten osuvasti kohdennetulla mainoksella on mahdollisuus saada tehokkaita täsmätuloksia käyttäjien lyhyestä someajasta huolimatta.

LinkedIn on englanninkielinen, mutta suomalaiset käyttäjät voivat mainiosti käyttää sekä julkaisuissaan että mainoksissaan suomen kieltä. Nyrkkisääntönä voisi pitää sitä, että jos kohderyhmäsi on suomenkielinen, kirjoita suomeksi, ja jos kohderyhmäsi on ulkomailla, kirjoita englanniksi. Julkaisuja tehtäessä on myös mahdollista rajata julkaisun yleisöä kielen, sijainnin tai muutamien muiden ominaisuuksien perusteella. 

Kaikki tällä sivulla esitetyt luvut ovat vuodelta 2021.

LinkedIn-mainonnan aloitustoimenpiteet

Jotta pystyt aloittamaan LinkedIn-mainonnan, sinun on ensin laitettava perusta kuntoon luomalla yrityssivu ja mainostili, asettamalla konversioseuranta ja määrittelemällä tavoitteesi mainonnalle. 

1. Luo yrityssivu LinkedIniin

Jos yritykselläsi ei vielä ole omaa sivua, aloita luomalla sellainen. Sinulla täytyy olla oma henkilökohtainen LinkedIn-profiili, jotta pystyt luomaan yrityssivun. Yrityssivun luominen onnistuu pääsivun näkymästä klikkaamalla oikealta ylhäältä kohtaa “Work” ja siitä avautuvasta valikosta vaihtoehtoa “Create a Company Page”. Täytä tarvittavat kentät huolellisesti ja panosta laadukkaisiin kuviin, jotta annat yrityksestäsi hyvän vaikutelman. 

Tässä vaiheessa sinun kannattaa myös alkaa julkaista omaa asiakaskuntaasi kiinnostavaa sisältöä, jotta yrityssivusi ei jää aivan tyhjän näköiseksi.

2. Luo mainostili

Seuraavaksi sinun täytyy luoda mainostili, jotta pystyt tekemään mainontaa LinkedInissä. Se onnistuu valitsemalla pääsivun näkymästä oikealta ylhäältä “Advertise”. Tästä eteenpäin LinkedIn ohjeistaa melko selkeästi mainostilin perustamisen vaiheissa. 

Kun luot mainostilin itse, laskutus tapahtuu suoraan tilille syöttämältäsi luottokortilta. Jos taas mainonnan kumppaninasi on markkinointitoimisto, sinun on mahdollista saada mainontakustannukset kokonaisuudessaan laskulle. Kysy meiltä lisää ».

3. Asenna verkkosivuillesi Insight Tag

LinkedIn Insight Tag on koodi, joka huolehtii mainontasi tuottamien konversioiden seurannasta. Se tunnistaa LinkedIn-käyttäjät, jotka ovat mainostesi ohjaamana vierailleet yrityksesi verkkosivuilla. Insight Tagin asentaminen onnistuu näin: Kirjaudu LinkedInissä mainosten hallintaan kohdasta “Advertise” ja valitse sieltä “Account Assets”, sitten “Insight Tag” ja “Install My Insight Tag”. Oman verkkosivustosi urlin syöttämällä saat Insight Tag -seurantakoodin, joka sinun tulee lisätä sivustosi pääsivupohjaan eli teemaan. Toinen vaihtoehto on lisätä tagin identifioitu numerosarja Google Tag Manageriin. Linkedin ohjeistaa hyvin, kuinka toimia molemmissa näissä tapauksissa.

4. Määrittele tavoitteesi LinkedIn-mainonnalle

Ennen kuin ryhdyt toimeen mainonnan suhteen, sinun kannattaa kirkastaa suunnitelmasi ja tavoitteesi. Mitä mainostat ja kenelle? Mitä haluat kohderyhmääsi kuuluvan käyttäjän tekevän? Pyritkö saamaan näkyvyyttä yrityksellesi vai suoria tuloksia, kuten verkkosivuvierailuja tai yhteydenottopyyntöjä? Jos yleisö ei vielä tunne tuotettasi, sinun on todennäköisesti viisainta aloittaa tunnettuusmainonnalla (Awareness). Consideration- ja Conversions-mainonta on ajankohtaista vasta sitten, kun tuote on yleisöllesi jo tutumpi.

Kun tavoite on määritelty, tiedät myös, minkä asioiden valossa voit arvioida mainontasi onnistumista. Alla olevassa kuvassa näkyvät vaihtoehdot, joista voit valita kampanjasi tavoitteen LinkedInissä. Tavoitteella pystytään vaikuttamaan siihen, kuinka LinkedIn jakelee mainosta alustallaan. 

Kun aloitat mainostilisi käyttöä Campaign Managerissa, sinun on lisäksi hyvä miettiä, miten rakennat ja ryhmittelet tekemäsi kampanjat. Kun kaikessa on selkeä logiikka, kokonaisuutta on helpompi hallita ja tarvittaessa muutkin mainontaasi hoitavat pääsevät helposti kärryille siitä, mitä aiemmin on tehty. Voit esimerkiksi luoda ensin kampanjaryhmät ja niiden alle kampanjat joko toimialueittain, tuotteittain tai palveluittain järjestettynä. Näin sinun on myös helpompi seurata mainonnan kulutusta ja sen tuloksia yhdeltä ”pääaukeamalta” sekä tarvittaessa tarkastella yksittäisten kampanjoiden tehoa avaamalla kyseinen kampanjaryhmä.

Millainen on hyvän LinkedIn-mainoksen sisältö? 

Mainoksissa on tilaa hyvin rajatusti, joten tärkeimpien asioiden kiteyttäminen lyhyeen muotoon on olennaista. Viesti selkeästi asia, jonka haluat kohderyhmäsi tietoon, muotoile mainoksen otsikko ytimekkäästi ja liitä mukaan Call to action, kuten “Learn more” tai “Download”. 

Herätä käyttäjän mielenkiinto jo mainostekstin alussa ja koukuta häntä lukemaan lisää. 

  • Onko sinulla ratkaisu johonkin ongelmaan? Kuvaile ongelmatilannetta ja sen ratkaisua tai lähesty käyttäjää faktojen pohjalta: esimerkiksi kuukaudessa kuluu X-määrä aikaa/rahaa tähän – kuinka voisit tehdä asian paremmin?
  • Onko sinulla jokin loistava tarjous? 

Yleensä ihmiset ovat kiinnostuneita ratkaisemaan ongelmiaan tai sivistämään itseään helposti tarjolla olevalla tiedolla.

Mainoksesta käyttäjä kannattaa ohjata verkkosivustosi sivulle, jolta lukija saa lisää infoa aiheesta. Jotta pystyt seuraamaan mainontasi tuloksia luotettavasti, sinun kannattaa lisätä mainosten url-osoitteisiin sen mahdollistavia parametrejä. Tämä onnistuu esimerkiksi Google Analyticsin Campaign URL Builderilla. Parametrit kertovat, mistä liikenne sivuillesi on tullut. Näin tuloksien arvioiminen Analyticsissä on helpompaa eivätkä mainonnan tulokset sekoitu esimerkiksi LinkedInin yrityssivuilta saapuvaan liikenteeseen. 

Pidä huoli myös siitä, että laskeutumissivulla, jolle ohjaat mainoksista, on selkeitä konversiopisteitä, kuten opaslataus, yhteydenottolomake tai tilausmahdollisuus. Konversioita voidaan hyödyntää myös mainonnassa tekemällä konversiopohjaista mainontaa.

Kuvallakin on tärkeä huomioarvo mainoksessa, ja usein pelkkää tuotekuvaa paremmin toimivat kuvat, joissa esiintyy ihminen. Voit yhdistää kuvaan myös herättelevän tekstin. LinkedInissä ei ole rajoituksia kuvan sisältämän tekstin suhteen.

LinkedIn-mainonnan kohderyhmät ja kohdennus

Moneen muuhun sosiaalisen median kanavaan verrattuna LinkedInissä on todella hyvät kohdentamismahdollisuudet. Käytä ne siis hyväksesi huolellisesti. 

Esimerkkejä LinkedInin kohdennusmahdollisuuksista

  • Maantieteellinen sijainti
  • Sukupuoli, ikä ja muut demografiset tiedot
  • Yrityksen nimi, toimiala ja koko, sekä uutena kriteerinä myös liikevaihto, joka muodostuu arviona Microsoftin ja LinkedInin mallinnuksen pohjalta
  • Työtehtävä ja työvuosien määrä
  • Koulutus, koulutusala ja tutkinto
  • Taidot
  • Ryhmät, joihin käyttäjä kuuluu
  • Mukautetut kohderyhmät, joita on mahdollista luoda LinkedIn Insight Tagin avulla esimerkiksi sivustollasi vierailleista ja siellä konversioita tehneistä henkilöistä tai mainonnassa käytetyn videon katsojista. Kohderyhmän koon tulee kuitenkin olla yli 300 henkilöä, jotta sitä voidaan käyttää mainonnassa.
  • Samankaltaisuuteen perustuvat Lookalike-kohderyhmät, joita voit rakentaa sivuvierailijoista tai yrityksesi kannalta tärkeitä toimintoja (esimerkiksi osto, liidi tai lataus) tehneistä henkilöistä.
  • Oma data: Voit tuoda LinkedIniin oman asiakasrekisterisi tai hyödyntää valmiita integraatioita eri CRM-järjestelmien kanssa (mm. Microsoft Dynamics, Salesforce ja Hubspot).

Varo liikaa tarkkuutta

Tarkkuuden ansiosta mainosbudjetin käyttö LinkedInissä saadaan pidettyä tehokkaana, mutta toisaalta joissakin tilanteissa liika tarkkuus voi heikentääkin potentiaalisen yleisön tavoittamista. Kun lisäät suodattimia, tarkkaile samalla näin muodostuvan kohderyhmäsi kokoa, jottei sen koko kutistu turhan pieneksi. Kohderyhmän pitää olla kooltaan vähintään 300 henkilöä.

Mainosmuodot LinkedInissä

LinkedInissä on useita eri tapoja mainonnan toteuttamiseen. Voit tehdä mainoksia esimerkiksi kuva- ja videomuotoisina, karuselleina, bannereina tai yksityisviesteinä. Käytettävissä olevat mainosmuodot riippuvat siitä, minkä tavoitteen valitset kampanjallesi.

Kuvassa näkyy erilaisia LinkedInin mainosmuotojen vaihtoehtoja.

1. Päivityksen boostaus ja sisällön mainostaminen

Sponsored content eli sponsoroidut päivitykset ovat sisältöä, joka näkyy valitsemasi kohdeyleisön uutisvirrassa samalla tavalla kuin tavalliset päivitykset. Tämä mainosmuoto on hyvä tapa lisätä yrityksesi tunnettuutta jakamalla esimerkiksi artikkeleita, jotka tarjoavat hyödyllistä tietoa potentiaalisille asiakkaillesi. 

Mainostaminen yrityssivun kautta: Kun haluat boostata päivitystäsi, se onnistuu päivityksen yhteydestä Boost-painikkeesta. Näin luotu mainoskampanja rakentuu mainostilin kautta, mutta sen luominen on nopeampaa. Tällä hetkellä voidaan boostata vain tapahtumia, videoita sekä tekstiä ja korkeintaan yhden kuvan sisältäviä postauksia. Boostauksen voi tehdä vain kerran kullekin päivitykselle.

Mainostaminen mainostilin kautta: Voit tehdä sponsoroidun päivityksen myös suoraan mainostilin kautta mm. kuvamainoksena (Single Image Ad), karusellimainoksena tai videomainoksena, jolloin se ei näy yrityksesi sivulla ja seuraajiesi uutisvirrassa, vaan pelkästään valitsemallesi kohderyhmälle.

Hyödyt ja mahdollisuudet:

  • Helpoin tapa aloittaa LinkedIn-mainonta.
  • Saat näkyvyyttä uusien kohderyhmien keskuudessa ja seuraajia yrityksellesi.
  • Käyttäjät voivat kommentoida ja jakaa päivityksiä, jolloin tavoitat taas lisää yleisöjä.
  • Erinomainen sisältömarkkinoinnin keino.
  • Lisäät liikennettä verkkosivuillesi.

2. Suoraviesti (ei enää käytössä Suomessa)

Voit lähettää kohdeyleisöösi kuuluville käyttäjille henkilökohtaisia Message Ad -viestejä suoraan heidän LinkedIn-postilaatikoihinsa. Tämä mainosmuoto sopii erityisesti lyhyehköille, toimintaan kannustaville viesteille.

Message Adin rinnalle äskettäin tullut Conversation Ad toimii muuten samaan tapaan, mutta siihen on mahdollista lisätä useita CTA-painikkeita ja rakentaa viestiin erilaisia sisältöjä niin, että muodostuu dialogi. Kun käyttäjä klikkaa painiketta, hänelle avautuu sitä seuraava viesti.

Hyödyt ja mahdollisuudet:

  • Viesti menee varmemmin perille postilaatikkoon kuin sähköpostimarkkinoinnissa.
  • Vastaanottaja lukee viestin hyvin todennäköisesti – benchmark-luku 2021/Q2 oli 48 %.
  • Voit lähettää viestin henkilön nimissä, jolloin se saa varmemmin huomiota.
  • Viestiin voidaan liittää Call to action -painike, joka ohjaa haluttuun toimintaan.

3. Tekstimainos

Perinteinen Text Ad -mainos koostuu joko pelkästä tekstistä tai tekstistä ja kuvasta. Se sijoittuu LinkedInin yläreunaan tai oikeaan reunaan. Tekstimainos sopii lyhyille ja napakoille viesteille, joiden sanoma on mietitty osumaan kohderyhmän tarpeisiin. 

Hyödyt ja mahdollisuudet:

  • Kohderyhmääsi kuuluva käyttäjä voi nähdä mainoksesi monessa paikassa: pääsivulla, yrityssivulla, profiilisivulla tai postilaatikossa.
  • Mainokset on todella helppo rakentaa ja ajastaa halutulle ajalle
  • Voit valita, maksatko mainoksista näyttö- (CPM) vai klikkiperusteisesti (CPC).

4. Spotlight- tai Follower-mainos

Spotlight Ad– ja Follower Ad -mainosten teho perustuu siihen, että mukaan liitetään käyttäjän oma kuva. Lisäksi mainokseen saa lyhyen tekstin ja toimintakehotuksen, jolla onkin tässä mainostyypissä olennainen rooli. 

Spotlight-mainos on hyvä tapa houkutella vastaanottajaa vaikkapa liittymään ryhmään tai lataamaan oppaan. Spotlight-mainokset eivät kuitenkaan toimi mobiilissa, vaan pelkästään LinkedInin tietokoneversiossa.

Follower-mainoksella voit  kannustaa käyttäjiä seuraamaan LinkedIn-sivuasi. Nämä mainokset toimivat sekä mobiilissa että pöytäkoneilla.

Hyödyt ja mahdollisuudet:

  • Saa tehokkaasti käyttäjän huomion.
  • Lyhyt mainosmuoto ohjaa käyttäjää selkeästi toimintaan. 
  • Hyvä tapa kehottaa esimerkiksi yrityssivun seuraamiseen tai lataamaan oppaan.

5. Työpaikan mainostaminen

Työpaikkailmoitusten mainostamiseen LinkedInissa on omat mainosmuotonsa. Jotta työpaikasta voidaan tehdä mainos, se on ensin julkaistava avoimena työpaikkana LinkedInissä. 

Single Job Ad on sponsoroidun sisällön mainosmuoto, jolla mainostetaan yksittäistä työmahdollisuutta. Nämä mainokset näkyvät suoraan jäsenen LinkedIn-uutisvirrassa. 

Jobs Ad sopii yhden tai useamman työmahdollisuuden mainostamiseen. Mainoksen sisältö voidaan personoida niin, että mukana on käyttäjän kuva sekä avoimet työpaikat, jotka vastaavat kyseisen käyttäjän taitoprofiilia. 

Hyödyt ja mahdollisuudet:

  • Tehokas rekrymainonnan muoto
  • Hyvät kohdennusmahdollisuudet

6. Tapahtuman mainostaminen

Event Ad on LinkedIn-tapahtuman mainostamiseen tarkoitettu mainosmuoto, jonka tavoitteena on saada rekisteröitymisiä tapahtumaan. 

7. Lead Gen Form yhdistettynä mainokseen

Kun mainokseen liitetään Lead Gen Form -lomake, sen kautta voidaan kerätä tehokkaasti liidejä. Mainokseen saadaan mukaan Call to action -painikkeen, josta klikkaamalla käyttäjä pääsee suoraan LinkedInissä täytettävälle, käyttäjän henkilökohtaisilla tiedoilla esitäytetylle lomakkeelle. Näin kynnys lomakkeen lähettämiseen madaltuu. Sekä lomake että kiitossivu voidaan kustomoida halutunlaiseksi.

Liidimainoksena voidaan toteuttaa minkä tyyppinen mainos tahansa lukuunottamatta tekstimainoksia. Mainosta luotaessa tulee vain valita mainostavoitteeksi ”liidien luonti”.

Hyödyt ja mahdollisuudet:

  • Parempi konversioaste kuin verkkosivujen lomakkeita käytettäessä.
  • Asiakkaalle helppo ja vaivaton vaihtoehto.
  • Mahdollisuus räätälöidä lomake ja kiitossivu tarpeisiin sopivaksi.

LinkedIn-mainonnan budjetti

Käytettävä budjetti vaikuttaa luonnollisesti siihen, miten tehokkaasti mainoskampanjoille saadaan näkyvyyttä. Esimerkiksi Facebookiin verrattuna LinkedInissä mainostaminen on arvokkaampaa, mutta toisaalta sen kautta saadut liidit ovat usein laadukkaita.

LinkedIn-mainonnan budjetti asetetaan kampanjakohtaisesti

  • Voit määritellä kampanjallesi joko kokonaisbudjetin, päiväkohtaisen budjetin tai näiden yhdistelmän eli kokonaisbudjetin, jossa on päiväkohtainen osuus. Kampanjoinnin minimibudjetti on 10 € / päivä.
  • Voit valita, maksatko klikkauksista (CPC) vai näytöistä (CPM). 
  • Voit myös määrittää ”bid”-kohdassa, paljonko maksimissaan olet valmis käymään kauppaa mainostesi näkyvyydestä. 

Jotta löydät parhaan kustannus-hyötytason, sinun kannattaa testata erilaisia strategioita. Sitä kautta myös budjetin sopiva taso löytyy. Tärkeintä on kuitenkin se, että mainoskampanjasi tuottavat enemmän kuin niihin kuluu rahaa. 

LinkedIn-mainonnan tulosten seuraaminen ja mainonnan kehittäminen

Mainonnan tuloksia on tärkeää seurata säännöllisesti, jotta nähdään, mikä toimii ja mikä ei. Luotettavan tulosten arvioinnin mahdollistavat oikein tehty tavoitteiden asettelu sekä oikeat mittarit. 

Erilaiset mittausvaihtoehdot:

1. Näkyvyys (Impressions) ja tavoitettavuus (Reach)

Brändimainonnassa Impressions on olennainen mittari, kun tarkoituksena on tavoittaa mahdollisimman paljon ihmisiä kohderyhmästä. Vielä tätä tarkempi mittari on Reach eli tavoitettavuus, joka kertoo, kuinka monelle henkilölle mainonta on näkynyt. Myös Average Frequency, jolla tulkitaan, kuinka monta kertaa oletetaan yhden henkilön nähneen kyseistä mainontaa, on hyvä seurantaluku. Jos se on yli viiden, voidaan olettaa, että mainontaa on näytetty jo tarpeeksi ja on joko mainosten tai kohderyhmän uudistamisen aika.

2. Mainostesi klikkaukset

Usein mainonnan tavoitteena on saada mahdollisimman paljon klikkauksia. Mitä enemmän saat klikkauksia, sitä useampi käyttäjä siirtyy mainoksista ohjaamaasi kohteeseen lukemaan lisää ja mahdollisesti eteenpäin ostopolullaan.

3. Klikkaushinta ja -prosentti

Klikkaushintaa on tärkeää seurata, mutta kannattaa pitää mielessä myös klikkaajien laatu: Jos hinta on alhainen, laatu voi olla heikkoa eli klikkaajat eivät lopulta olekaan kiinnostuneita tuotteestasi. Jos taas klikkaukset johtavat suurella todennäköisyydellä kauppaan, korkeakaan klikkihinta ei ole ongelma. Klikkausprosentti puolestaan kertoo mainosten toimivuudesta. Mitä suurempi klikkausprosentti mainoksella on, sitä paremmin sen sisältö saa kohderyhmääsi valitsemat ihmiset kiinnostumaan. 

4. Sitoutumiset

Sitoutumisella tarkoitetaan esimerkiksi mainoksesta tykkäämistä, sen kommentoimista tai jakamista. Sitoutumisten seuraaminen auttaa kehittämään mainoksia ja niiden kohdennuksia.

5. LinkedIn Insight Tag

Kun Insight Tag on asennettu paikalleen ennen mainonnan aloittamista, LinkedIn-kampanjoiden aikaansaamat konversiot nähdään omien sivujen analytiikasta. Insight Tagin avulla voit esimerkiksi tarkastella mainonnan tuomia yhteydenottoja ja sivujen katseluita. Tämän edellytyksenä kuitenkin on, että myös verkkosivujen analytiikka ja maalit on asennettu oikein.

LinkedInistä voidaan myös nähdä kultakin sivulta saadut konversiot. Jos sama sivu kuitenkin sisältää useita konversiopisteitä, tuloksista ei voida tietää, mikä konversio niistä on kyseessä. Tarkkaan tulosten tulkitsemiseen tarvitaan siis Analyticsiä.

Kehitä kampanjoitasi tulosten perusteella

Tulokselliseen mainontaan sosiaalisen median kanavissa kuuluu aina olennaisena osana systemaattinen kehittäminen. 

  • Vaihda mainokset, jotka eivät toimi valitulle kohderyhmälle, tehokkaampiin.
  • Hio kohdennusta, kunnes se osuu kohdalleen. Kohderyhmästä kannattaa pudottaa pois ryhmät, jotka eivät reagoi mainontaasi tai eivät muuten ole potentiaalisia ostajia. Etsi samalla myös uusia kohderyhmiä. 
  • Kokeile muutoksia budjetissa: miten se vaikuttaa tuloksiin?

Muista myös, että mainontaa ei kannata jättää vain yhteen kampanjaan. Kuten kaikessa mainonnassa, myös LinkedIn-mainonnassa on hyvä huomioida ostopolkuajattelu: Yrityksestäsi kiinnostuneita asiakkaita tulee lämmitellä kohti kauppaa, mutta se ei tapahdu hetkessä. Polun alkuvaiheessa oleva henkilö tarvitsee tietoa, ja vasta kun hän on saanut sitä tarpeeksi, hän saattaa olla valmis miettimään ostopäätöksen tekemistä.

Useimmiten monen mainoskanavan hyödyntäminen yhtäaikaisesti on tehokkain ratkaisu. LinkedInissä voit tavoittaa tietyn kohderyhmän, ja esimerkiksi Facebookissa tai hakukonemainonnalla lisää.

Ota avuksi osaava kumppani LinkedIn-mainontaan

Toteutamme yrityksellesi tulokselliset LinkedIn-mainonnan kampanjat osana monikanavaista mainontaa.

Kirjoittaja

Anni Karjalainen

Tapaa asiantuntijamme, niin teemme selkeän suunnitelman, miten erottaudut kilpailusta.

Aiheeseen liittyvää tietoa

LinkedIn-mainonta haltuun 2.0
By Anni Karjalainen

LinkedIn-mainonta haltuun 2.0

Lue lisää
Sosiaalinen media – markkinointikanavien vertailu
By Anni Karjalainen

Sosiaalinen media – markkinointikanavien vertailu

Lue lisää
LinkedIn-markkinointi: orgaaniset julkaisut vs. mainonta
By Anni Karjalainen

LinkedIn-markkinointi: orgaaniset julkaisut vs. mainonta

Lue lisää